Refurbished three bedrooms flat in the traditional center

REF. | VFS1-2304

This is one of those properties that you fall in love with as soon as you walk in the door... I love the contrast of the materials used, the maple wood combined with the black granite of the island, the white of the furniture and the grey of the pillars and exposed beams. It is a house designed for "LIVING with a capital L", as the owners say, the layout has been studied down to the last detail, creating functional and flexible spaces as only Volta_ knows how, using every corner as a storage space, not wasting a single centimeter and thus having a house in perfect order, which I love. But what I really like is the light and the views of the Alicante sky, what do you like?.

Ver Fotos

145 m² property on the fifth floor of a building with a lift built in 1959 and located on Calle Médico Pascual Pérez, in the traditional centre of Alicante.

The property is distributed in living-dining room with a large window with automatic vertical awning with anemometer on the facade and southeast orientation, island kitchen with integrated appliances and hood flush with the ceiling, a multi-purpose space which is currently an office but which can be converted into a third bedroom as it has built-in wardrobes and can be separated from the day area by a large hidden sliding door, a complete bathroom with bathtub and laundry area, a single bedroom with built-in wardrobes and a double bedroom with dressing room and complete bathroom with en-suite shower. The property also has a storage room on the roof of the building.

The property has been completely refurbished in 2018 by the architectural studio Volta_ , where high quality materials and design have been used to combine them with the original concrete beams of the building that have been left visible, achieving a warm and bright atmosphere.

General flooring of maple wood flooring, smooth walls with plaster plaster on all sides with rock wool plasterboard substructure and two plasterboard panels, including 3 panels on the dividing wall with the neighbour, Shucco brand aluminium exterior carpentry with low-emission double glazing and air chamber and silencing film to favour thermal and acoustic insulation, the windows of the rooms all have mosquito nets, motorised blinds and motorised Bandalux blinds.

Interior carpentry lacquered in white. Heating by Runtal radiators in all rooms. Valliant boiler with wireless thermostat. Air conditioning system: there are 3 Daiki indoor units and the outdoor units are on the roof of the building. .

Located in the heart of the traditional city centre, with unobstructed views, surrounded by a wide range of gastronomic and leisure activities, with the Renfe train station, the Market Tram stop or the Plaza de los Luceros stop less than 5 minutes' walk away and the Postiguet beach 900 metres away.

Stands out for:

Details:

LOCATION

Shall we go and visit?